Jump to content
Islamic Forum
Sign in to follow this  
Chaand

Wethouder Wil Straf Voor Wie Door Burqa Werkloos Is.

Recommended Posts

Asalaamo aleykum,

 

 

Wethouder wil straf voor wie door burqa werkloos is.

 

Door onze Amsterdamse redactie.

 

AMSTERDAM, 18 APRIL. De gemeente Amsterdam gaat vrouwen korten op hun uitkering als ze door het dragen van een burqa geen werk kunnen vinden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente.

 

Amsterdam ontwerpt op dit moment een beleidsregel waarin deze sanctie staat.

 

Volgens de gemeente moeten mensen met een uitkering bepaalde inspanningen verrichten om werk te vinden. Als ze dat niet doen, kan dat gevolgen hebben voor de uitkering.

 

De verantwoordelijk wethouder Ahmed Aboutaleb (Werk en Inkomen, PvdA) vindt dat vrouwen zichzelf buitenspel zetten door het dragen van een burqa. Dat zegt hij in een interview met het maandblad Opzij. „Niemand wil immers een werkneemster in een boerka. In dit geval zeg ik: boerka uit en solliciteren. Als je dat niet wilt: ook goed, maar dan geen uitkering.†Aboutaleb zegt dit naar aanleiding van een recente uitspraak van de Commissie Gelijke Behandeling, die daarmee een Islamitische vrouw in het gelijk stelde die werkte bij een onderwijsinstelling en daar mannen geen hand wil geven.

 

Volgens de wethouder is het de vraag of zo iemand in het onderwijs op haar plek is. „Zij moet zich in elk geval realiseren dat zij enorme obstakels voor zichzelf opwerpt met haar houding. Deze vrouw moet inzien dat zij zichzelf buitenspel zet en zich realiseren vaker het risico te lopen afgewezen te worden voor een baan.â€

 

Gemeenten mogen volgens een woordvoerster van het ministerie van Sociale Zaken eisen stellen aan de manier waarop mensen een baan zoeken. Volgens de woordvoerster kan tegen die eisen wel bezwaar worden gemaakt, maar is er nog nauwelijks jurisprudentie op dit gebied. Bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is niet bekend hoeveel gemeenten dergelijke maatregelen hebben. De gemeente Utrecht kort al sinds vorig jaar de bijstandsuitkering van vrouwen die bij sollicitaties een gezichtssluier dragen.

 

Volgens een woordvoerder van de gemeente Amsterdam betreft de nieuwe regel niet alleen het dragen van een burqa, maar worden er ook aan „andere verschijningsvormen†eisen gesteld, zoals opvallende piercings en tatoeage. Het komt een paar keer per jaar voor dat een vrouw door haar burqa geen werk kan vinden.

 

Bron: Volkskrant 18 april 2006.

Share this post


Link to post
Share on other sites
PropellerAds

What ze niet allemaal uitvinden om het lastig te maken, constant rechten afnemen zogezegd om vrijheid aan de onderdrukte vrouw te geven. Wie onderdrukt hier :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×